Hydromechanisch data analist

VAF Instruments is wereldmarktleider in maritieme meet- en regelsystemen en staat al meer dan 80 jaar bekend als de specialist in innovatieve meet- en regelsystemen voor de maritieme- en procesindustrie. We streven naar continue verbetering en innovatie voor maximale efficiëntie en operationele perfectie. Producten en oplossingen bestaan onder andere uit Propulsion Performance Management, Fuel Efficiency, Environmental Compliance en Data Monitoring

Één van de toonaangevende innovaties betreft een optische sensor, waarmee met hoge nauwkeurigheid zowel koppel- als stuwkracht op de scheepsas kan worden gemeten. Vanuit de innovatieve verwerkingssoftware van VAF Instruments worden gegevens aangedragen die door haar klanten kunnen worden gebruikt om het rendement van de voortstuwing te optimaliseren. Om deze innovatieve meet- en regeltechniek nog verder aan de behoefte van de markt te laten aansluiten is VAF Instruments op zoek naar een:

Hydromechanisch data analist

     Voor het analyseren van scheepsvoortstuwings meetdata

In deze functie binnen de afdeling R&D ga je aan de slag met alle beschikbare data waardoor gefundeerde conclusies getrokken kunnen worden ten aanzien van deelrendementen in de voortstuwingslijn (propeller, romp en schroef) onder verschillende omstandigheden. Hierbij toets je de data zowel op de theorie als op de praktijk, waarbij je R&D collega’s als belangrijke sparringpartners fungeren. Bovendien breng je in kaart welke variabelen een belangrijke rol spelen. Op basis van de bevindingen worden nieuwe analyse methoden ontwikkeld, en worden solide business cases gemaakt waarmee de Area Sales Managers en de agenten een goed onderbouwd verkoopadvies kunnen geven bij (potentiële) klanten.

Wij zoeken een expert in de hydrodynamica die de vertaalslag kan maken. Je profiel:

  • Universitaire opleiding in Hydrodynamica en/of Scheepsbouwkunde.
  • Of Universitaire Wiskundige (data analyse) opleiding met interesse in de maritieme wereld
  • Relevante (werk)ervaring binnen de hydrodynamica en/of data analyse (zowel startende experts als ook met enige werkervaring).
  • Het vermogen om complexe hoeveelheid data te analyseren en hieruit primaire hydrodynamische relaties af te leiden.
  • Ervaring met analyse tools zoals MATLAB.
  • Goede rapportage vaardigheden.
  • Ervaring in de maritieme sector is een pre.
  • Vloeiende beheersing van het Nederlands en het Engels.

Aanbod Je gaat werken bij de absolute marktleider in de maritieme sector. Een nieuwe functie binnen een succesvolle groeiende onderneming in de maritieme industrie die wereldwijd bekend staat om haar hoogwaardige kwaliteitsproducten. De mogelijkheid om bij te dragen aan de meest innovatieve ontwikkelingen in de branche. Samenwerken met gedreven vakmensen die trots zijn op het bedrijf. Veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en initiatief. Bij deze nieuwe functie hoort uiteraard een prima salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ben jij de bedreven expert in hydromechanica die VAF Instruments helpt nog meer rendement uit hun producten te halen? Solliciteer dan rechtstreeks via:

Erik van Ballegooijen, tel. 078- 6183100 of email: jobs@vaf.nl 
Voeg je motivatie en CV toe in het Engels of Nederlands.

This website makes use of cookies to enhance your user experience. By continuing to browse this site you agree to the Privacy Policy of VAF Instruments B.V.